Gyors süti biztos sikerrel – ez a kevert kakaós süti. Például főzelék után. Vagy vasárnap, hogy azért legyen valami süti is.
A múlt vasárnap muffint akartam sütni, méghozzá Nutellásat, de nem volt itthon mogyoró. Aztán átnyergeltem a kávés muffinra, de nem volt itthon instant kávé, mert az én receptemhez az kell. Hm.
Gondoltam egyet, akkor legyen kakaós süti! Á, az uncsi! De muffinosan? Úgy nem uncsi.
Szeretjük a kávét (szemes kávé van itthon mindig), szeretjük az étcsokit, mi lenne ha tennék a muffinba mindkettőt?
Így született meg a kakaós muffin, megbolondítva kávéval és étcsoki darabkákkal.
Hozzávalók:
- 1 egész tojás
2 dl tej
2o dkg cukor
5 dkg kakaó
5 dkg vaj
25 dkg finom liszt
1 sütőpor
0.5 dl kifőtt kávé
1 kávéskanál őrölt kávé
5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tojást a vajjal és a cukorral habosra keverem. Hozzáadom óvatosan a kakaót és a tejnek kicsit több mint felét. Alaposan kikeverem, majd hozzáadom a kávét, majd váltakozva a sütőporos lisztet és a maradék tejet. Végül beleszórom az apró darabokra vagdalt étcsokit.
A tésztát 2 db 6 részes muffinsütőbe merem bele. A mélyedések 2/3 részt telnek meg.
Közben a sütőt előmelegítem alsó-felső sütéssel 170oC-ra, a formákat a 2. polcra helyezem.
Naná, hogy kevés lett! 😊
A rend kedvéért megosztom a kevert kakaós süti eredeti receptjét is:
Hozzávalók:
- 1 egész tojás
2,5 dl tej
25 dkg cukor
4 dkg kakaó
5 dkg vaj
25 dkg finom liszt
1 sütőpor
Az eredeti recept mennyiségeit is megváltoztattam kicsit. Cukorból kevesebbet, kakaóból többet használok.